Tort cu crema de zahar ars

de oana_pisicutza16 in Torturi, 5 Apr 2012 | 6665 vizualizari

 

Prima data cand am incercat reteta, data viitoare va arata mult mai bine.

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema:
  • 12 linguri de zahar
  • 6 oua
  • 1 litru lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

Se caramelizeaza 6 linguri de zahar si se acopera peretii cratitei cu zaharul caramelizat, dupa care se lasa la racit

Se amesteca ouale cu 6 linguri de zahar, zaharul vanilat si laptele si se toarna peste zaharul caramelizat

Se lasa la cuptorul incins pana se formeaza o crusta deasupra

Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se toarna peste crema de zahar ars

Se lasa la cuptor pana se coace blatul, se face testul cu scobitoarea

Se lasa sa se raceasca tortul in cratita

Dupa ce s-a racit se rastoarna pe o farfurie si se lasa asa aprox 1 ora la frigider

Se serveste rece 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si caramel ca la mama acasa